3 gode tips til et mere effektivt kontor

Alle kender til det – der er så mange distraktionsgenstande i nutidens digitale verden. Så bipper der en SMS ind på din smartphone, så ringer telefonen, så er der en der ringer på skype og så videre. Der findes så mange forskellige teknologiske distraktionsgenstande, som kan være medvirkende til at du og dine kollegaerne eller medarbejdere bliver mindre effektive på kontoret. Men frygt ej – læs med her og få nogle guidelines og tips til hvordan, du bliver mere effektiv på kontoret og hvordan du slipper for distraktionsgenstandene bedst muligt.

Der er lavet analyser, som konkluderer at en afbrydelse på blot 7 sekunder, kan være medvirkende til at du skal bruge 20 minutter til at komme tilbage på det samme koncentrationsniveau. Det vil sige at blot den mindste afbrydelse kan være medvirkende til at du taber op imod 20 arbejdsminutter. Dette vil altså gavne din arbejdsgiver og ikke mindst dig selv, da du kan fuldføre dine opgaver med langt mindre besvære på denne måde.

Sluk og fjern dine teknologiske gadgets fra skrivebordet for at opnå et mere effektivt kontor

Mobiltelefoner, iPads, iPods, Mp3 afspillere og så videre. Alle disse teknologiske gadgets er genstande, som er medvirkende til at frarøve dig tid og koncentration fra kontorarbejdet. Det er langt mere fristende at hive fat i disse genstande, når de ligger på skrivebordet og siger lyde konstant. Man kan aldrig lade være med at hive fat i dem, når de bipper og der kommer notifikationer eller beskeder. Derfor er det en god ide at få fjernet disse gadgets helt væk fra skrivebordene, så de ikke ligger og er interessante. På den måde kan du opretholde en langt større koncentration om arbejdet.


Få et bedre overblik og et mere effektivt kontor med en opslagstavle

Når du skal skabe overblik på et kontor, kan du med fordel vælge at investere i en opslagstavle – med denne kan du holde styr på det hele med kontormagneter. En masse papirer, computere og vigtige datoer er gerne samlet rundt omkring på kontoret. Derfor kan du med fordel vælge at holde styr på det hele og få sat tingene i orden ved at sætte tingene op på en opslagstavle.

Hold dine pauser

Som tidligere nævn kan en forstyrrelse på blot 7 sekunder betyde, at du skal bruge 20 minutter på at komme tilbage på samme koncentrationsniveau. Men på samme måde kan den menneskelige hjerne også kun, koncentrere sig fuldt ud i omkring 25 minutter ad gangen. Derfor skal du hver 25. minut faktisk holde en lille pause, for at køle lidt af. Du kan med fordel vælge at køre et system hvor du arbejder intensivt i 25 minutter og derefter holder 5 minutters pause. Så skulle du gerne være klar til at yde dit bedste i de 25 minutter og få det maksimale ud af dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *