3 tips til en bedre arbejdsplads

Målet for de fleste virksomhedsejere, udover at skabe en rentabel virksomhed, er at skabe en god arbejdsplads for medarbejderne. Glade medarbejdere skaber øget produktivitet, færre sygedage – og ganske enkelt et bedre arbejdsmiljø. Men hvordan skaber man en bedre arbejdsplads uden at skulle gå på kompromis med seriøsiteten? Det kan være svært for mange virksomhedsejere at gennemskue – måske fordi, det er ganske små ting, der skal til for at skabe et bedre arbejdsmiljø. Herunder får du tre tips til, hvordan du kan gøre arbejdspladsen bedre for dine medarbejdere og derved skabe et bedre arbejdsmiljø.

Skab tryghed

Sikkerhed er essentielt for, at dine medarbejdere – og dig selv – kan føle jer trygge på arbejdspladsen. Arbejdspladsen er et sted, hvor alle skal kunne føle sig trygge og i sikre hænder. Graden af sikkerhed varierer efter, hvilken type virksomhed du driver – men en god måde at optimere sikkerheden på, er ved at installere videoovervågning på arbejdspladsen. Med videoovervågning kan dine medarbejdere føle sig trygge på arbejdspladsen, og du slipper for søvnløse nætter, hvor du skal spekulere på, om alt er som det skal være. Få video overvågning her og gør arbejdspladsen mere tryg for dine medarbejdere.

Lav en frokostordning

En god måde at skabe fællesskab og sammenhold på arbejdspladsen på, er ved at samle medarbejderne i pauserne. På den måde kan dine medarbejdere tale med hinanden på en anden måde, end de kan over skrivebordet eller produktionsmaskinen. Hvis dine medarbejdere sidder ved skrivebordet og spiser deres medbragte madpakker, bør du overveje at indføre en frokostordning. En frokostordning skaber en bedre arbejdsplads på flere måder; god mad skaber glæde og mæthed, hvilket kan være med til at øge effektiviteten, samtidig med, at en frokostordning kan skabe mere arbejdsglæde, fordi relationen til kollegaerne bliver anderledes og mere personlig. At kunne sætte sig i frokoststuen og tale om andet end arbejde, kan være med til at skabe en bedre arbejdsplads. En frokostordning behøver ikke at være dyr – faktisk er de fleste medarbejdere villige til selv at betale for en del af frokostordningen, hvis det betyder, at de slipper for at smøre og spise kedelige madpakker hver dag. På www.frokostplus.dk kan du se, hvordan en frokostordning kan sammensættes.

Vær synlig i det daglige

Det sidste tip er ganske gratis – dog yderst effektivt. For at skabe en god arbejdsplads, er det vigtigt, at der er et godt forhold mellem lederen og medarbejderne. Hvis du vil gøre arbejdspladsen bedre for dine medarbejdere, er det derfor vigtigt, at du er synlig i det daglige. På den måde distancerer du dig ikke fra dine medarbejdere – og forholdet mellem jer vil blive mere afslappet. Det er ikke ensbetydende med, at du ikke kan være alvorlig – og at dine medarbejdere vil have mindre respekt for dig – det er blot et værktøj til at skabe en bedre arbejdsplads, hvor alle føler sig godt tilpas. Hvis du er mere synlig i det daglige, vil du også have lettere ved at vide, hvad der kan være med til at gøre netop din arbejdsplads bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *