4 gode grunde til at tage på inspirationstur til New York

New York er en af de byer man som person bare må og skal opleve i sit liv. Byen er en go-to lokation for utallige film og serier, har været epicenter for nogle af de største begivenheder i verden, som eksempelvis terrorangrebet på World Trade Center den 9. september 2001, og endvidere er The Big Apple et symbol for hele USA, ikonisk skildret med Frihedsgudinden placeret ud for Manhattens kyst på Liberty Island. Om man er til hippe spisestede eller gadekøkkener, overvældende moderne kunstsamlinger, eller graffiti, New York rummer det hele, og mere til. Med andre ord, er det en by man ikke kan komme udenom, hvis man drømmer om at opleve USA fra landets bedste side.

Det kan dog være en udfordring at udvælge nogle få ting man skal opleve, i en by som The Big Apple, hvor alt virker så utroligt stort og overvældende på én gang. Nedenfor er der dog forsøgt sammenfattet en kort liste på fire gode grunde til at tage en inspirationstur til New York.

New York – Verdens hovedstad

 1. Byens unikke distrikter
  New York bliver af mange mennesker kaldt verdens hovedstad, og det er af flere grunde. En af grundene er byens utrolige mængde af etnisk diversitet, som følge af den massive indvandring fra hele verden igennem årene. Byen har utallige forskellige distrikter dedikeret næsten udelukkende til én etnicitet, som eksempelvis Chinatown til kinesere, eller Little Italy til italienerne En tur rundt i disse gader, kan altså være en rigtig god inspirationskilde, da man får set og snakket med mange forskellige typer mennesker af vidt forskellige kulturer, inden for Manhanttans 20 km. længde.
 2. Magtcentrummet New York
  Den anden årsag til at byen bliver kaldt verdens hovedstad, er fordi byen generelt er set som hovedstaden for finans, mode, reklame og forretning. Byen har Wall Streets finanscentrum, en af verdens største modeuger, New York Fashion Week, er hjemsted for moderne reklame blandt andet skildret i den prisvindende serie ”Mad Men”, og så har utrolig mange amerikanske virksomheder hovedkvarter i den store by.

Et roligt øjeblik i en New Yorkers hektiske liv

 1. Få jordforbindelse
  Det kan lyde mærkeligt at skulle kunne få jordforbindelse i en by som New York, men man kan hurtigt komme til at føle sig meget lille i hele den store verden, når man har oplevet byen. Blandt andet, hvis man besøger steder som Empire State Building eller World Trade Center Memorial, hvilket især er et sted der giver plads til eftertanke og inspiration på mange måder.
 2. Natur i storbyen
  Hvis man bedst bliver inspireret af Moder Jords tilstedeværelse, skal man heller ikke lede meget længere. Central Park er nok en af verdens mest kendte parkarealer, og med god grund. Parken er en lille naturperle i det ellers pulserende byliv, og et sted man kan finde ro i sig selv, og få plads til at lade tankerne løbe løbsk, på trods af ens tilstedeværelse i en af verdens største byer.

Hvis dette har givet dig mod på at besøge den fantastiske by, kan du finde dine flybilletter til New York her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *