4 startuptips til iværksættere og selvstændige

Drømmer du også om at stable en virksomhed på benene og blive din egen chef? Med tiden er det blevet lettere at kaste sig ud i iværksætterdrømme i Danmark, fordi det ikke længere kræver en masse erfaring og en stor startkapital at føre sin idé ud i livet. Unge som ældre kan derfor forfølge deres drømme og blive franchisetagere, idéudviklere, webshopejere eller noget helt fjerde, når blot lysten og drivet til at skabe er til stede.

Særligt webshops er en god måde at starte sin forretning på, fordi det ikke kræver den store investering at starte en online shop. Den danske e-handel er da heller ikke til at komme udenom, hvis man gerne vil opnå succes, da danskerne i høj grad benytter nettet, når der skal handles alt fra tøj og sko til dagligdagsindkøb og take-away mad.

Dog er der en række ting, du skal være opmærksom på, før du kaster dig ud som iværksætter eller selvstændig erhvervsdrivende. Uanset hvad du ønsker at beskæftige dig med, og hvordan din idé skal realiseres, er det nemlig alfa og omega, at du skaber en online platform, hvor dine kunder og samarbejdspartnere kan besøge din virksomhed. Derfor må du i mange tilfælde udvikle en hjemmeside eller webshop, og her er der en række ting, du skal være vide, før du springer ud i projektet. Læs med her, hvor vi guider dig til, hvordan du kommer godt fra start med din hjemmeside.

Platform

Når du starter din virksomhed, skal du udvikle en hjemmeside, så dine produkter, ydelser eller noget helt tredje kan blive fundet af potentielle kunder. Uanset om du skal drive en almindelig hjemmeside eller starte en webshop, er det enormt vigtigt, at du vælger den rette platform. Med en skalérbar platform kan din hjemmeside nemlig vokse og videreudvikles, uden du skal skifte din platform løbende.

Søgemaskineoptimering og brugervenlighed

Din hjemmeside skal have et brugervenligt layout, så den er nem at navigere rundt på, og så dine kunder får den bedst mulige oplevelse, når de ønsker at handle på din webshop eller finde informationer på din hjemmeside. Derudover skal du overveje søgemaskineoptimering, da det ligeledes gør oplevelsen bedre for dine kunder, fordi de kan finde din hjemmeside uden besvær.

Visuel identitet

Når du starter din hjemmeside, skal du sørge for, at designet og den visuelle identitet afspejler din forretning. Din hjemmeside er nemlig dit online visitkort, og derfor er det vigtigt at dine potentielle kunder får det rigtige billede af din virksomhed. Det kan du f.eks. gøre ved at bruge former, farver og billeder som passer til din forretning og fanger dine besøgendes opmærksomhed.

Hostingløsning

Sidst, men ikke mindst skal du gøre dig nogle overvejelser angående din hostingløsning. Hvis du starter som iværksætter med en god idé, er der nemlig stor sandsynlighed for, at du langt hellere vil bruge din tid på de innovative arbejdsprocesser og idéudvikling fremfor at hoste din hjemmeside. Derfor kan du med fordel alliere dig med en udbyder, som kan fungere som host af din side, så du kan fokusere på de kreative arbejdsopgaver. Et godt eksempel på en stabil og billig host er DanDomain.dk, hvor du kan finde flere forskellige løsninger, alt efter hvor store dine ambitioner er.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *