Fem måder at skabe en robust virksomhed

Præcis ligesom med mennesker, så skal virksomheder formes, udvikles og dannes, så de kan blive den bedste udgave af sig selv. Det kan både gælde, når man har en etableret virksomhed, som trænger til forandring, eller hvis man netop er startet op, hvor man har mulighed for at skabe rammerne helt fra bunden.

Men hvordan er det så lige, man former sin virksomhed bedst muligt? Der kan være mange måder at gribe tingene an på, og branchen og forudsætningerne skal selvfølgelig også tages i betragtning. Er det vigtigt, at virksomheden fremstår selvstændig og handlekraftig? Eller er det vigtigt, at det hele foregår på en ordentlig, klassisk og formel måde?

Hjælp udefra

Samarbejdspartnere, og de gode af slagsen, er vigtige i de fleste virksomheder. Det er de færreste, som arbejder 100 procent alene og ikke er afhængige af kunder, leverandører eller lignende. Det kan eksempelvis være nødvendigt at hente hjælp udefra, hvis man ikke selv besidder nogle bestemte kompetencer, som man har brug for.

Måske har du brug for et stillads til et projekt, men du har ikke selv lige et stående. I så fald vil du skulle låne et udefra, og det er der heldigvis rigtig gode muligheder for. Se de forskellige former for stilladser her.

Sociale medier

Det er ganske enkelt ikke til at komme uden om dem længere. I en del år har mange virksomheden svævet på grænsen af, om de skulle lave en helhjertet indsats på de sociale medier, men i dag er det næppe et spørgsmål for ret mange, som gerne vil brande sig. Der findes mange slags strategier på disse ’hurtige medier’, og man kan både vinde rigtig meget og komme helt galt afsted.

Derfor er det vigtigt, at sociale medier faktisk er et område, man sætter sig godt ind i. Det kan virke nemt, fordi det private og erhvervsmæssige ofte flyder sammen, og fordi det er så let tilgængeligt. Det betyder dog ikke, at man bare skal prøve sig tilfældigt frem, for det er netop en struktureret indsats, som kan give pote på den lange bane.

Struktur og overblik

Struktur er vigtigt i en virksomhed, og det gælder faktisk fra toppen og ned til samtlige medarbejdere. Selvom nogle arbejder bedst under frihed, så skal der være en form for struktur i virksomheden, hvor man kan aftale bestemte former for frihed under ansvar. Strukturen skal afspejles i virksomhedens top, og der skal skabes et indtryk af, at der er styr på tingene, også når der er mange bolde i luften.

Klare linjer

Det er desuden afgørende, at man skaber nogle klare retningslinjer i et firma, som alle er indforstået med og har en forståelse af. Hvis det er tilfældet, vil det være langt nemmere at forsvare de valg, man tager, hvis man altså selv lever op til linjerne. Sørg for, at dine medarbejdere ved, hvad der kræves af dem, så de er helt afklaret med, hvilken indsats som rent faktisk kræves. Det giver ofte nogle bedre resultater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *