Hold på dine medarbejdere med en god holdånd

Gode medarbejdere hænger ikke på træerne, og har du først fået ansat et team af dygtige og kompetente medarbejdere, er det essentielt, at de trives på arbejdspladsen og har lyst til at fortsætte i så mange år som muligt. Mange faktorer kan spille ind, når det gælder det gode arbejdsmiljø, men det er især vigtigt, at dine medarbejdere føler sig som en del af en arbejdsplads, hvor der er en god arbejdsstemning og holdånd. I denne artikel giver vi dig 5 råd til, hvordan du kan optimere din arbejdsplads og skabe en arbejdsstemning, som dine medarbejdere aldrig har lyst til at forlade.

Start med de fysiske rammer

Rammerne for din arbejdsplads er altafgørende for, hvorvidt dine medarbejdere trives i deres hverdag. Faktorer som indeklima, indretning, valg af møbler og materiale har alle en stor påvirkning på vores velfærd. Jo bedre dine medarbejdere trives rent fysisk, jo mindre er chancerne for alvorlige konsekvenser såsom stress eller højt sygefravær.

Sundere medarbejdere

Med et godt fysisk klima følger også tit sundere medarbejdere, og netop sundhed er essentielt for trivslen på arbejdspladsen samt den gode stemning. Sundhed skal derfor inkorporeres i vores hverdag, og hvad end det er i form af en daglig frokost-fitness eller frugtordning, så er sundere medarbejdere lig med gladere medarbejdere. Find inspiration til en sundere arbejdsplads på frugtkurven.dk.

Sociale arrangementer

En god arbejdsstemning kommer ikke blot på arbejdspladsen, men også uden for arbejdstiderne. Det er derfor en god idé også at tage initiativ til sociale arrangementer, hvor I som medarbejdere kan blive tættere og opbygge en bedre holdånd. Mulighederne er mange for, hvad I kan finde på, men I kan eksempelvis samles til en firmafest, bowling, grillhygge eller sportsaktiviteter.

Samarbejde og fælles ansvar

For at få en god holdånd er det vigtigt, at dine medarbejdere føler sig som en del af noget større. Som arbejdsplads og team er det derfor vigtigt, at man samarbejder om arbejdsopgaver, og at man har fælles ansvar for at have succes med dem. Som leder viser du således dine medarbejdere tillid, og det kan øge gejsten på arbejdspladsen.

Anerkendelse og respekt

For at øge det psykiske arbejdsmiljø yderligere på arbejdspladsen er det vigtigt, at man viser sine medarbejdere anerkendelse og respekt. De skal føle sig ønsket på arbejdspladsen og ved at belønne eller anerkende dem for deres gode arbejde, giver du dem lyst til at fortsætte og måske endda præstere endnu bedre. Det er samtidig også vigtigt, at du som leder er på niveau med dine medarbejdere og viser dem respekt, da du således også vil blive belønnet med gensidig respekt og anerkendelse. Ingen medarbejdere er ens, og det kan således være, at det er helt andre faktorer, som netop dine medarbejdere værdsætter i deres dagligdag. Som leder er dit job derfor at kommunikere med dine medarbejdere, således at du hele tiden ved, hvordan du bedst muligt kan forbedre den gode arbejdsstemning og holdånd. Ingen kender din arbejdsplads og dine medarbejdere bedre, end du gør, og det er således helt op til dig, hvordan du vælger at forbedre det fysiske og psykiske klima på din arbejdsplads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *