Hvordan regelmæssig motion gør dig bedre til dit arbejde

bedre medarbejder

bedre medarbejder

Hvis du motionerer regelmæssigt, forstår du uden tvivl, hvordan der er flere fordele ved motion ud over vægttab eller at forblive i form. Motion og produktivitet ved din arbejdsplads går hånd i hånd. At være produktiv og opmærksom på dit arbejde kan hjælpe dig med at få dit arbejde gjort hurtigere og gør dig til en endnu mere oplagt kandidat til en forfremmelse. Motionerer du ikke regelmæssigt, kan det både bringe dit helbred og arbejde i fare.

Bedre opmærksomhed og energi

En måde hvorpå motion kan hjælpe dig med at forbedre din arbejdsproduktivitet er gennem årvågenhed. Når du motionerer, forøger du også blodtilstrømningen til din hjerne, hvilket kan hjælpe dig med at blive mere opmærksomhed og bedre i stand til at takle dit næste store projekt. Dette sker ved, at et protein ved navn BDNF (brain-derived neurotrophic factor) bliver frigivet i din hjerne ved motion.

At have mere energi gør, at du føler dig mere vågen på dit arbejde. At være i topform bevirker, at du kan udføre dit arbejde korrekt og så godt, som du overhovedet kan. Hvis du ikke sætter tid af til at gøre en fuld kardiorutine hver dag, kan du gøre små ændringer for at møde dit daglige mål.

Du kunne for eksempel tage trapperne i stedet for elevatoren. Er vejret uden for den største hindring, kan du også prøve at købe en crosstrainer, som du endda kan bruge, mens du ser tv. Den træner flere muskelgrupper end et simpelt løb eller en cykeltur, hvorved du kan få mere ud af din begrænsede tid sat af til motion.

Fysisk helbred i topform

At være i godt fysisk helbred kan hjælpe med at forbedre din overordnede arbejdsevne. Ikke nok med at motion kan hjælpe med at reducere din kropsvægt og risikoen for visse sygdomme, kan det også forbedre dit hjerte-kar helbred, hvilket giver dig mere udholdenhed til at møde dit arbejdes fysiske krav. Desuden vil det reducere din risiko for at komme til skade på arbejdet.

Forbedr din holdning med et vippebræt

Er du en af de mange folk, der har et arbejde, der placerer dem foran et skrivebord flere timer hver dag, kender du sikkert til, hvor let det kan være at ende op med dårlig holdning. Ved at forstærke musklerne omkring dine hofter, ankler og knæ kan et vippebræt hjælpe dig med at forbedre din holdning, da du vil være bedre i stand til at sidde ret.

Få et skarpt sind

En af de måder, hvorpå motion kan gøre dig mere produktiv på dit arbejde, er ved at få et bedre mentalt helbred. Regelmæssig motion kan reducere følelsen af angst eller depression. Når du motionerer, frigiver din hjerne serotonin, der får dig til at føle dig bedre tilpas, hvilket gør arbejdets stres lettere at håndtere.

Serotonin er en neurotransmitter, der sender beskeder til kroppen om at stimulere humøret og følelserne. Gennem din motion vil du kunne håndtere din stress mere konstruktivt, hvilket kan føre til forbedrede forhold til dine kolleger og give dig en mere sikker fremtid hos din arbejdsgiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.