Investér i dine medarbejdere – det betaler sig

godt kontor

Du ved det godt. Medarbejdere der har det godt på arbejdspladsen, er mindre tilbøjelige til at søge væk. Vi lever i en tid, hvor det er mere og mere almindeligt, at man som medarbejder maksimalt investere et par år i en ny arbejdsplads. Derfor er det måske på tide, at du og din virksomhed investerer i jeres medarbejdere?

Løsningen er ikke altid en højere løn

Mange medarbejdere synes faktisk, at de tjener godt, og ofte er det ikke, som man måske kunne tro, en højere løn, der er afgørende for et jobskifte.

Som medarbejder skal man lægge rigtig mange timer på en arbejdsplads hver dag året rundt. Hvis det psykiske og fysiske arbejdsmiljø ikke fungerer, så er det de færreste, der har lyst til at være på en arbejdsplads. God løn eller ej.

Som virksomhedsleder er det dit job at sørge for, at dine medarbejdere har de optimale betingelser for at løse de opgaver, som du betaler dem for at udføre.

Optimér indeklimaet    

Et godt indeklima er alfa og omega for, at man som medarbejder kan yde sit bedste, når man er på job. Der må hverken være for koldt eller for varmt, lige som der skal være ordentligt rent omkring den enkeltes arbejdsplads. Det er ikke altid nemt at gøre alle tilfredse, og på et stort fælles kontor kan det virke helt umuligt. Men selv om I sikkert har fælles termostat og aircondition, så kan små lokale tiltag gøre underværker.

En flytbar luftkøler kan være en løsning. For eksempel hvis I arbejder i et fælles kontor. Der kan være stor forskel på, hvem der sidder i kulde eller varme på forskellige tider af dagen. Derfor vil en flytbar luftkøler, som både kan affugte, køle og luftrense være en god idé.

Indret arbejdspladsen til dine medarbejdere

Man kan som medarbejder føle sig overset på det arkitekttegnede kontor, hvor alt ser lækkert ud og interiøret matcher.

Desværre bliver det faktum, at kontoret også skal rumme arbejdende mennesker med vidt forskellige behov, ofte en smule overset. Her kan du som virksomhedsejer eller -leder gøre en stor forskel. Giv plads til forskelligheder. Køb for eksempel en række serveringsvogne, som dine ansatte kan køre hen til deres arbejdspladser. Her kan de have brød, frugt, kaffe med mere stående.

På denne måde slipper de for at skulle gå langt efter kaffen, og du slipper for krummer overalt. Serveringsvogne er også en god ide, når der skal gøres klar før møder. Gør det muligt for medarbejderne at bestille kaffe og vand i god tid inden et møde og få en serveringsvogn kørt hen til mødelokalet.

At man som medarbejder ikke skal tænke på forplejningen, men kun skal koncentrere sig om sit møde, er en stor hjælp. Investér i den enkelte medarbejder og lad vedkommende få en kontorstol, computerskærme, mus og lignende efter eget valg. Det er så vigtigt, at man sidder ergonomisk godt, har det antal skærme, der passer til ens funktion, når man skal løse sine arbejdsopgaver godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *