Opstart af virksomhed: Sådan gør du

Går du med en iværksætterdrøm i maven – så er du ikke alene. Mange drømmer om et liv som selvstændig. At være selvstændig har mange fordele; du får mere frihed, du er din egen chef, og du bestemmer selv, hvordan og hvor meget du arbejder. Der er dog også flere ting forbundet med at være selvstændig – i hvert fald, hvis du vil kunne leve af det. Du skal have styr på din virksomhed, du skal arbejde hårdt, og du skal træffe mange svære beslutninger. Livet som selvstændig er altså ikke altid blot en dans på roser. Dette bliver du, hvis du ikke allerede er det, gjort bekendt med allerede inden, du åbner dørene til din nye virksomhed. Det er hårdt arbejde at starte sin egen virksomhed – i hvert fald hvis man vil have en succesfuld virksomhed. Du får her nogle grundlæggende tips til, hvad du skal huske, inden du kaster dig ud i livet som selvstændig.

Hav økonomien i orden

Inden du så meget som overvejer at blive selvstændig, skal du være sikker på, at du har orden i økonomien. Du skal være sikker på, at du har råd til at starte din egen virksomhed. Læg budgetter, så du har en ide om, hvor mange penge du skal bruge for at stable din virksomhed på benene. Mange selvstændige vælger at optage et lån, når de starter. Hvis du vil gå i samme fodspor, kan du blandt andet låne penge nemt og hurtigt online. På forbrugslån.net kan du optage et forbrugslån, du kan bruge til finansiering af din virksomhed, ligesom du andre steder på nettet kan optage andre former for lån.

Inden du optager et lån, skal du selvsagt være sikker på, at du kan betale lånet rettidigt tilbage – derfor skal du også lægge et budget over din egen private økonomi, fordi det er den mange låneudbydere tager udgangspunkt i, når du skal optage et lån til opstart af en virksomhed. Hvis du skal låne penge til en firmabil eller andet, gælder desuden samme vilkår – hvilket du kan læse meget mere om på internettet.

Lav en forretningsplan

Inden du kaster dig ud i livet som selvstændig, er det en fordel, at du har lavet en forretningsplan. En plan, der viser, hvad du vil med din virksomhed – din ide med virksomheden, din plan, dit økonomiske grundlag og dine forventninger. Men en god forretningsplan er du bedre forberedt på, hvad der venter dig, når du tager skridtet. Hvis du har mulighed for det, kan du tale planen igennem med din bankrådgiver eller en anden selvstændig med meget erfaring. Med sparring kommer du langt – og chancen for at undgå eventuelle problemer er større.

Der er mange ting, du skal overveje, hvis du vil være selvstændig. Du skal være indstillet på, at det er hårdt arbejde – i hvert fald i opstartsfasen. Du skal være indstillet på, at det koster penge – ikke bare i opstartsfasen. Læs mere her hos Jyske Bank, hvis du overvejer at optage et lån for at kunne finansiere dine drømme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *