Tre ting virksomheden med fordel kan outsource

En fejl, mange nye iværksættere og virksomhedsejere ofte begår, er at tro, at vedkommende kan klare alting selv. I de indledende processer i forbindelse med at starte virksomhed er der ikke altid særlig meget kapital til at dække de mange udgifter, og derfor kan det være fristende at forsøge at fjerne flere af udgifterne helt. Det kunne eksempelvis være udarbejdelse af regnskab, rengøring, markedsføring og mange andre ting, og konsekvensen er som regel, at virksomheden kommer til at bruge alt for meget tid på ting, der i virkeligheden ikke gavner firmaets udvikling. Dermed fjernes fokus fra kerneområder til fordel for de mindre værdigivende opgaver, der også er forbundet med at drive virksomhed. Til at guide dig, som står med en mindre, nystartet virksomhed, lidt på vej er der her samlet tips til fem ting, som du med fordel kan outsource og dermed optimere din forretning med.

Digital markedsføring

En ting, som altid er væsentlig at tage fat på, når du starter virksomhed, er digital markedsføring. Hvad end du er B2B eller B2C, befinder hoveddelen af kunderne sig i dag online, og du får som regel størst ROI ved at møde dem i øjenhøjde online. Faktisk viser rapporter, at de fleste kunder bruger det meste af tiden i de fleste dele af købsrejsen ved søgemaskiner og på sociale medier, og derfor er det områder, der er værd at investere i. Dog er det også et komplekst område, der er i konstant udvikling, og det er både tids- og ressourcekrævende at mestre online markedsføring. Derfor kan du med fordel hive fat i et bureau eller en ekstern konsulent til at hjælpe dig på vej med din online tilstedeværelse.

Regnskaber

Et andet eksempel på en opgave, som kræver kompetent hjælp, og som kan betale sig at outsource, er udarbejdelse af regnskab. I større virksomheder giver det god mening at have en intern afdeling til at løse denne opgave, men i mindre virksomheder kan det bedre betale sig at hyre en ekstern bogholder, der kan være fleksibel i forhold til arbejdstider og opgaver. Det kan desuden godt betale sig at have den garant for, at regnskabet er udarbejdet ordentligt og efter retningslinjerne, så du slipper for at bruge energi og ressourcer på problemer i forbindelse med det senere hen.

Rengøring og erhvervsklatring

Har du kontor og lokaler, kommer du heller ikke til at undgå rengøring. Det er et godt eksempel på én af de opgaver, som ikke kan undgås, men som heller ikke generer direkte værdi for virksomheden. Det er en træls ting at bruge penge på, men det er mere fordelagtigt end at bruge din eller dine dyre medarbejderes tid på det. Især hvis der er tale om mere kompliceret form for rengøring, der kræver enten avanceret udstyr eller professionelle kompetencer, såsom erhvervsklatring. Har du brug for hjælp til rengøringsopgaver der er forbundet med højder, kan du med fordel kontakte en udbyder af erhvervsklatring, der kan hjælpe dig med eksempelvis at rengøre vinduerne oppe i højden. Find mere info på denne side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *